Wij houden van mensen,
daarom staat u bij ons altijd voorop.

Je wilt vooruit. Maar soms is het niet duidelijk welke stappen daarvoor nodig zijn, of kan een situatie onmogelijk aanvoelen. Wij stellen de juiste vragen om je verder te helpen. Samen ontrafelen we de situatie, bekijken we jouw vragen en proberen deze te beantwoorden. Zo identificeren we de hulpvraag en helpen wij met het formuleren van een antwoord. Jij doet het, wij zijn er om je hierbij te helpen.

Wil je een stap maken in je persoonlijke ontwikkeling, wij begeleiden bij het maken van keuzes.

Dit kan variëren van inzichtgevende gesprekken tot het uitvoeren van een ontwikkelassessment. We beginnen met te luisteren naar wat je nodig hebt. Iedereen kan dingen goed en vindt dingen moeilijk. Gelukkig maar, want dat maakt ons mens.

Heb je een vraag zoals:

  1. Ik zit niet lekker in mijn functie, kan ik dit verbeteren of moet ik gaan solliciteren?
  2. Wil ik parttime blijven werken of eigenlijk liever stoppen als dat kan?
  3. Ik heb plezier in mijn werk, maar merk dat er ook veranderingen nodig zijn. Wat kan ik veranderen en hoe pak ik dat aan?
  4. Hoe kan ik richting geven aan mijn loopbaan?
  5. Wanneer sta ik in mijn kracht en welke werkzaamheden horen daarbij?
  6. Ik denk dat ik de wens heb om door te groeien. Heb ik de ambitie en waar liggen mijn kwaliteiten?
  7. Als je toekomst toch elders blijkt te liggen dan bij de huidige organisatie, of als je het zelf niet meer ziet zitten in je functie, wat dan?

Vanuit een positieve mindset en vertrouwen kun je weer kiezen voor wat goed is voor jezelf én het bedrijf.

Teamcoaching

  1. Hoe goed functioneert jullie (familie)team?
  2. In welke fase bevindt het team zich op gebied van samenwerking, vertrouwen en verbinding?

Een team bestaat uit mensen, met allemaal een eigen persoonlijkheid, hun eigen verhalen, culturen, ervaringen, talenten en valkuilen. Met een team-ontwikkeltraject maak je een mooie start met het afstemmen van verwachtingen en doelen. De aandacht ligt bij ieders persoonlijke ontwikkeling én het aandeel in de groepsdynamiek. Zonder verbinding geen samenwerking. Zonder kennis van elkaars kwaliteiten, geen oog voor individuele behoeften en belangen. Het besef dat je elkaar nodig hebt geeft verdieping en waardering waardoor je gaat doen wat het team nodig heeft.