Home > Aanbod > Vakantieverblijf De Rozenhorst Hoofdstraat 45

Vakantieverblijf De Rozenhorst Hoofdstraat 45

5973 ND Lottum

Vakantieverblijf De Rozenhorst
Zoekt u een sfeervol en goed onderhouden campingbedrijf gelegen in Limburgse landschap en de oevers van rivier de Maas? Dan bent u welkom bij Vakantieverblijf De Rozenhorst gelegen in de dorpskern van Lottum (Noord Limburg). Lottum staat nationaal en internationaal bekend als “Rozendorp”. Het is beroemd om zijn rozenkwekerijen en rozenfeesten. Het dorp ligt aan de westoever van de rivier de Maas, waardoor het een schilderachtige locatie is. Achter De Rozenhorst is een natuurgebied gelegen en gasten kunnen in alle rust recreëren, wat het aantrekkelijk maakt voor natuurliefhebbers.

Camping
De sfeervolle camping van De Rozenhorst is zeer ruim opgezet met grote kampeerplaatsen. De kampeerplaatsen hebben een prachtig uitzicht over het Noord Limburgs landschap en de uiterwaarden van de Maas. Totaal zijn er 25 kampeerplaatsen aanwezig, verdeeld over 6 verschillende velden met een grote verscheidenheid aan (fruit)bomen. De velden hebben een compleet eigen uniek karakter en zijn autovrij. Elke kampeerplek beschikt over een eigen watertappunt en 10 ampère elektriciteit aansluiting. De camping heeft een breed aanbod aan recreatieve voorzieningen. Er is o.a. een gezellige overdekte vuurplaats aanwezig waar gasten gebruik van mogen maken. Verspreid over het terrein zijn de overige voorzieningen zoals een speeltuin met schommel, een tafeltennistafel, skelteroverkapping met diverse skelters, fietsjes, steppen, loopfietsen en een speelberg te vinden. Door de gemeente is een principebesluit genomen om 17 extra kampeerplaatsen te mogen exploiteren (totaal 42), na het doorlopen van een bestemmingsplanprocedure of een uitgebreide omgevingsvergunningsprocedure. De huidige eigenaren hebben nog geen aanvraag gedaan voor de uitbreiding.

Vakantiewoningen
Bij het betreden van de camping valt het oog direct op de historische boerderij uit de achttiende eeuw (1750). De volledig gerenoveerde en gemoderniseerde boerderij bestaat uit totaal drie vakantiewoningen die te combineren zijn voor groepen tot maximaal 18 personen. De vakantiewoningen zijn volledig gemeubileerd en alle accommodaties zijn voorzien van
vloerverwarming. De eerste vakantiewoning is geschikt voor 6 tot 9 personen. Dit is tevens het grootste vakantiehuis van ruim 110 m² groot. De tweede vakantiewoning is geschikt voor maximaal 6 personen en is circa 80 m² groot. De derde vakantiewoning is geheel gelijkvloers geschikt voor mindervaliden en is circa 50 m² groot.

Hoofdgebouw
Vakantieverblijf De Rozenhorst beschikt over een modern hoofdgebouw met een authentieke uitstraling. Het gebouw is in 2007 gebouwd en bij het ontwerp is rekening gehouden met de uitstraling van het vakantieverblijf. Het gebouw is op te delen in drie gedeelten. In het voorste deel is de recreatieruimte met receptie en barretje. De recreatieruimte is sfeervol inricht met diverse zitjes, een gezellige houthaard, minibied, speelgoed en verschillende spellen. Buiten is een gezellig terras aangelegd dat in de zomer veel gebruikt wordt. Het middelste gebouwdeel is in gebruik als werkplaats en opslagschuur. Een vaste trap biedt toegang tot de bergzolder. Het achterste gedeelte is de sanitaire voorziening t.b.v. de camping die in 2022 volledig gemoderniseerd is. Het sanitairgebouw is verwarmd door middel van vloerverwarming.

Bedrijfswoning
De ruime statige jaren dertig bedrijfswoning is in 1933 gebouwd en recentelijke zijn er diverse aanpassingen en investeringen gedaan om de bedrijfswoning toekomst bestendig te maken. De bedrijfswoning is ruim en heeft een woonoppervlakte van ruim 294 m². In het souterrain zijn verschillende kamers aanwezig t.b.v. opslag. Bij binnenkomst vallen direct de authentieke details van de woning op zoals de prachtige tegelvloer in de hal en de oude deuren met glas in lood ramen. De begane grond bestaat uit een ruime woonkamer, woonkeuken, extra kamer (kantoor), bijkeuken, hal met toilet en trapopgang. Op de eerste verdieping zijn totaal 5 slaapkamers gelegen en een badkamer. De zolder verdieping bestaat uit 2 slaapkamers en een opslagruimte. De bedrijfswoning heeft een ruime privé tuin en wordt groen omgeven.

Duurzaamheid
De afgelopen jaren zijn er diverse investeringen gedaan ten behoeve van de energiebesparende maatregelen. Nabij de kas zijn 60 zonnepanelen (2022) aangebracht die jaarlijks circa 27 kWh stroom opwekken. Dit is in principe genoeg voor de energiebehoefte van het bedrijf. Daarnaast zijn er 14 hybride zonnepanelen geplaatst. De hybride zonnepanelen zijn de warmtebron voor de warmtepomp. De warmtepomp is t.b.v. de verwarming en heet water in de vakantiehuisjes. De opgewekte energie van de hybride zonnepanelen (6,3 kWp) is gekoppeld aan de bedrijfswoning en dekt het privé stroomverbruik en er wordt jaarlijks nog flink teruggeleverd aan de energiemaatschappij.

Kenmerken van Vakantieverblijf De Rozenhorst:

  • 25 kampeerplaatsen met uitbreidingsmogelijkheden tot 42 plaatsen;
  • Verhuur van drie geschakelde vakantiewoningen geschikt tot groepen van 18 personen;
  • Hoofdgebouw met kleinschalige horeca (wordt verhuurd aan een ondernemer uit het dorp), receptie, opslag en sanitaire voorzieningen;
  • Duurzame bedrijfsvoering met totaal 60 zonnepanelen en 14 hybride zonnepanelen dekt de energiebehoefte;
  • Riante gemoderniseerde bedrijfswoning met energielabel C;
  • Diverse sport- en speelvoorzieningen.

Voor geïnteresseerden is er een verkoopbrochure en een Bidbook beschikbaar met aanvullende informatie. U kunt de verkoopbrochure bij ons op kantoor opvragen via het kopje aanbod op onze website (via www.kruidenier.nu). Enthousiast geworden of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

NB Het benodigd eigen vermogen bedraagt minimaal 40% van de aankoopsom. Bezichtigingen worden enkel op afspraak met de makelaar ingepland.

Samenwerkende makelaars van Leisure Makelaars Nederland
Den Otter van Vliet B.V. en Kruidenier Recreatie Bedrijfsmakelaardij B.V.

CONTACT OPNEMEN

Uw makelaar

CONTACT OPNEMEN