Wij geloven in een totaalaanpak,
een bedrijf is meer dan alleen een pand

Uw bedrijf verkopen

Bij Den Otter Van Vliet zijn wij uitsluitend bezig met de begeleiding van recreatieondernemers. Het besluit om uw bedrijf te verkopen, is niet zomaar een besluit. Als u eenmaal de knoop heeft doorgehakt, is het van groot belang dat u goed voorbereid bent voordat u start met de verkoop van uw bedrijf.

Vragen waar we, naar behoefte, samen met u een antwoord op zoeken zijn:

  • Is de exploitatie optimaal voor de verkoop?
  • Biedt het bestemmingsplan en de vergunningen ruimte aan de opvolger om zijn plannen re realiseren?
  • Is het nodig om de fiscale constructie aan te passen?
  • Is de opbrengst van de verkoop voldoende om van te leven of uw volgende doelen te realiseren?

Wanneer de voorbereidingen compleet zijn wordt het verkoopproces gestart. Met grote zorg stellen we een verkoopbrochure op, en overleggen we hoe we de markt op gaan met uw bedrijf. Dat kan een stille verkoop zijn of juist een verkoopaankondiging waarbij gebruik gemaakt wordt van alle mogelijke kanalen zoals Funda in Business, websites, social media etc.

Het is voor ons van groot belang dat u na afloop met een goed gevoel terugkijkt op het proces. We doen het immers samen.

Een bedrijf aankopen

Bij de aanschaf van een recreatiebedrijf komt nogal wat kijken. Het gaat het al snel om forse bedragen en hoe zit het bijvoorbeeld met de overname van het personeel en vergunningen? Wij kunnen u helpen bij het in kaart brengen van het bedrijf, zodat u weet waar de risico’s liggen, het vaststellen van de waarde, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen en afwikkelen van de overeenkomst.

Dat zijn allemaal zaken waar we gezamenlijk aan werken om te komen tot een zorgeloze overdracht. We zijn er voor u vanaf de voorbereiding tot aan de afhandeling bij de notaris en eventueel erna.

CONTACT